IT.UA - home page

Меню
Aside section
ПОВЕРНУТИСЯ ДО КЕЙСІВ

Цифровий портал е-приймальня для містян Нікополя

Державні та комунальні установи
Цифровий портал е-приймальня для містян Нікополя
масштаб100 співробітниківkpiцифровізація комунікації між громадянами і ОМВ
ПродуктЕлектронний документообіг і BPM Тривалість проекту11 місяців
Рік кейсу2024КраїнаУкраїна
ГалузьДержавні та комунальні установиЗамовникНікопольська міська рада

Нікопольська міська рада — орган місцевого самоврядування, що представляє територіальну громаду міста та здійснює від її імені та в її інтересах функції і повноваження місцевого самоврядування, визначені Конституцією України, та іншими законами.

Залучення громади до процесу управління містом потребує нових форм комунікації. Рішенням є впровадження е-приймальні — уніфікованого інструмента швидкої та прозорої електронної комунікації з місцевою владою.

Проєкт кабінету мешканця підвищує доступність муніципальних послуг і запитів для громадян, що проживають або ведуть діяльність в межах міста Нікополя, щодо:

  • звернень громадян, пропозицій (зауважень), заяв (клопотань), скарг тощо;
  • повідомлень про корупцію про можливі факти корупційних правопорушень;
  • інформаційних запитів до розпорядника інформації щодо надання публічної інформації;
  • послуг.

Партнером з цифровізації стала команда IT-Enterprise, як програмне рішення електронний портал реалізовано на no-code/low-code платформі IT-Enterprise.

Партнерство

Нікопольська міська рада є одним з учасників проєкту Міста Доброчесності Антикорупційної ініціативи ЄС (EUACI). Метою є ріст спроможності міст у застосуванні кращих практик належного врядування для запобігання корупції. Підтримку здійснюють Посольство Королівства Данія в Україні та Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України. 

Проєкт

Мета проєкту у створенні онлайн-простору, що поєднує між собою внутрішні та зовнішні електронні інструменти отримання, опрацювання та оприлюднення інформації в рамках двосторонньої взаємодії Нікопольської міської ради, її виконавчих органів та підпорядкованих підприємств, установ, організацій та жителів територіальної громади, юридичних та фізичних осіб.

Функціональну користовність е-приймальні забезпечують:

  • оптимізація процесу надання зворотного зв’язку через електронні засоби;
  • організація процесу накопичення інформації, її систематизації та встановлення пріоритетів для реагування на запити, що надходять від жителів територіальної громади, юридичних і фізичних осіб до органів місцевого самоврядування (ОМC);
  • організація ефективного моніторингу реагування працівників ОМС на запити та звернення, що надходять від жителів територіальної громади, юридичних і фізичних осіб, що пов’язані з їхнім опрацюванням.

Кабінет мешканця

Налаштування профілю кабінету мешканця фізичної особи відбувається через ID, індивідуальний номер платника податків / серію та номер паспорта. Дані для е-ідентифікації та автентифікації користувачів отримуються через платформу ID.GOV.UA. Інтегрована система електронної ідентифікації (ІСЕІ) виконується через КЕП, Bank ID та Дія.Підпис. Такі способи автентифікації є безпечним для підключення згідно стандартів захищення персональних даних користувачів.

В е-приймальні відбувається передача звернень, інформаційних запитів, повідомлень про корупцію, отримання інформації про державні послуги в інтегровану систему документообігу для опрацювання. Робота зі зверненнями передбачає реєстрацію, відстеження руху по стадіях роботи зі зверненнями, фіксацію статусів і реагування на звернення. 

На порталі доступна інформації про послуги які можна отримати в ЦНАП та в інших державних електронних сервісах

Кабінет оператора

На порталі в інтерфейсі оператора відбувається опрацювання запитів, редагування, рух по бізнес-процесу з автоматичною зміною статусів, надання відповідей згідно з регламентованими процедурами. Всі дії журналуються.

Кабінет адміністратора

На порталі в інтерфейсі адміністратора доступні розширені функціональні можливості щодо керування довідковими даними, керуванням переліком доступних / активних послуг, керуванням ролями користувачів і операторів. А також у розділі аналітика формується бізнес-аналіз роботи е-приймальні.

Алгоритм

Чотири кроки для старту використання e-приймальні:
1️. Перехід за посиланням:
www.nk-priymalnya.gov.ua/ecab/ 
2️. Створення електронного кабінету за допомогою сервісів ID GOV UA.
3️. У власному кабінеті написати звернення або запит, замовити електронні послуги.
4️. Відповідь буде надана електронно у встановлений законодавством термін опрацювання звернень громадян.

Ключові показники 

Наведено результати впровадження проєкту е-приймальня, за якими зафіксовані зміни в роботі Нікопольської міської ради:

цифровізація комунікації за стандартизованими бізнес-процесами згідно з законодавством України
зручність отримання інформації підвищення задоволеності мешканців якістю обслуговування
підвищення рівня фізичної безпеки громадян електронні звернення безпечний спосіб отримання необхідної інформації
доступність і прозорість інформації для мешканців зменшення ймовірності виникнення помилок і непорозумінь у взаємодії мешканців і ОМВ

Проєкт впровадження кабінету мешканця забезпечує ефективне обслуговування містян і зручного надання послуг через онлайн-портал.

Релевантні проєкти відтворені для Львівської міської ради — портал мешканця, Вінницької обласної ради — єдине цифрове середовище, Червоноградської міської ради — е-приймальня.

Більше про рішення для державних і комунальних установ за посиланням

Get in touch

Отримати
нашу бізнес пропозицію
Отримати
нашу бізнес пропозицію
Заповнити форму