IT.UA - home page

Меню
Aside section
Назад до Медіа

Команда IT-Enterprise вперше розповідає про волонтерський рух і підтримку ЗСУ

2023.04.19
Новини
Команда IT-Enterprise вперше розповідає про волонтерський рух і підтримку ЗСУ

За рік великої війни Українська продуктова IT-компанія IT-Enterprise неодноразово проявила себе як партнер, який оперативно включається в вирішення життєво важливих суспільних викликів.

Як відомо, в перші два тижні з початку повномасштабного вторгнення команда компанії здійснила автоматизацію системи закупівель, що фактично дало на тому етапі поштовх для завмерлої економіки, паралельно організували автоматизацію обліку гуманітарної допомоги, впродовж весни-літа допомагали бізнесу зберегти та трансформувати процеси під час релокації та багато іншого.

Наприклад, з березня 2022 року через спеціальну автоматизовану систему Казначейство на платформі IT-Enterprise, яка розгорнута в Укрзалізниці, за заявками обласних військових адміністрацій (ОВА) проведено понад 2000 платежів на загальну суму 5 млрд 370 млн. за посиланням 

Паралельно з цим фахівці IT-Enterprise здійснювали атаки на сайти ворога, купували тисячі бронежилетів, передавали військовим та колегам, які пішли до лав ЗСУ транспорт, старлінки, омунцію тощо.

«За негласною згодою ми не афішували цієї діяльності, тому що так живе вся країна, ми не відчуваємо що робимо щось екстра, — відзначає Юрій Станіщук, керівник команди розробки IT-Enterprise і волонтер. — Зараз кожен в нашій команді починає день з чату, де колеги оголошують збори та допомагає своїм переказом купити черговий приціл, тактичний одяг, запчастини на авто — це цілодобовий, безперервний процес».

Як відзначають в компанії, на початку великої війни обговорювали пропозицію визначити один-два військові підрозділи і підтримувати їх, але зовсім швидко стало очевидно, що потрібна більш гнучка система. Десятки працівників компанії пішли в ЗСУ і колектив збирав все необхідне, паралельно з цим в армію йдуть члени родин працівників, рідні. Тож закупівлі і донати від колективу IT-Enterprise наразі спрямовані на допомогу сотням людей в різних родах військ та регіонах.

«Навіть коли були перебої зі світлом і потрібно було вирішувати як працювати далі, технічні паузи, наш чат для донатів залишався активним — без світла це не під кулями без шолома, тож нас дратувало що «висить Інтернет» і повільно працює мобільний банкінг, але в нас мотивована команда, тож це не стало перешкодою», — відзначає Юрій Станіщук.

Як відомо, Українська компанія IT-Enterprise за 35 років роботи стала рушійною силою автоматизації та цифрової трансформації вітчизняної промисловості. Компанія популяризує філософію Industry 4.0 і 5.0 та створює відповідні продукти.

Новини