IT.UA - home page

Меню
Aside section
ПОВЕРНУТИСЯ ДО КЕЙСІВ

Щорічне оновлення версії no/low-сode платформи IT-Enterprise — практика Укрнафта, Нібулон, Вінницька міська рада

Видобування нафти, газу та вуглеводнів
Щорічне оновлення версії no/low-сode платформи IT-Enterprise — практика Укрнафта, Нібулон, Вінницька міська рада
kpiоновлення технологічного стеку no/low-сode платформи IT-Enterprise — версії 2024ПродуктR&D
КраїнаУкраїнаГалузьВидобування нафти, газу та вуглеводнів
ЗамовникУкрнафта, Нібулон, Вінницька міська рада

Оновлення в нон-стоп режимі закладають кращі напрацювання IT-індустрії у базові інструменти програмних рішень. Оновлена конфігурація підтримує відповідний ритм змін і надає компаніям технологічний стек для ефективної роботи. 

Головний вплив від супроводження бізнесу оновленою версією платформи у економічних ефектах, які привносить цифрова трансформація. Це і підвищення продуктивності й зростання доходів, і оптимізація використання ресурсів й енергоефективність.

Доступними є додаткові можливості для розвитку, підвищення гнучкості управління, прогнозування та прийняття обґрунтованих управлінських рішень.

Оновлення версії надає сучасну IT-інфраструктуру, важливими складовими якої є:

  • підтримка чинного законодавства, синхронно зі вступом змін у дію
  • плавне проведення оновлень у режимі замовчування без залучення штату програмістів і без зміни користувацьких налаштувань і власних доопрацювань
  • кращі практики проєктів
  • відповідність сучасній мікросервісній архітектурі

У скоупі ключових змін платформи — вплетені в інструменти та рішення технології Industry 4.0, як-от: цифрові двійники бізнес-процесів і об'єктів (Digital Twins), підхід до виробництва у форматі Smart Factory, предиктивний підхід до контролю і моніторингу основних фондів (Predictive Maintenance). 

Нові практичні підходи взаємодії бізнесу і штучного інтелекту (Artificial Intelligence, AI), доповненої та віртуальної реальності (AR/VR), промислового Інтернету речей (IIoT), машинного навчання і машинного зору (ML/MV).

Укрнафта
Ольга Чухманенко, керівник відділу управління та впровадження 

«Укрнафта» здійснила переход на no-сode/low-сode платформу IT-Enterprise​ — версія 2024, що вже п’яте оновлення системи після її впровадження в 2017 році. Обслуговуванням системи опікується окремий IT-підрозділ сформований в компанії наприкінці 2017 року. Команда підтримує роботу на ERP-системі, тестує версії оновлень перед впровадженням, співпрацює зі співробітниками IT-Enterprise для покращення елементів у системі, усунення помилок. Також, впроваджує власні напрацювання», — розповіла Ольга Чухманенко, начальник відділу управління та впровадження в компанії «Укрнафта».

Співпраця компаній триває вже понад шість років. На момент початку співпраці у 2017 році та впровадження в «Укрнафта» платформи IT-Enterprise, компанія працювала з понад 20 облікових систем. Бізнес-процеси були розрізненими та «неуніфікованими». Рівень автоматизації — критично низьким. Усе це створювало неефективні умови для управління та формування консолідованої звітності, вимагало значних трудових витрат на консолідацію даних.

Впровадження ERP-системи на no-сode/low-сode платформі IT-Enterprise мало на меті запровадити стандартизацію бізнес-процесів та консолідувати облік операцій в рамках однієї системи для побудови правдивої бухгалтерської та управлінської звітності — задача виконана.

Також в «Укрнафта» проведена оптимізація основних бізнес-процесів. Збільшено рівень їх автоматизації. Загальна кількість автоматизованих бізнес-процесів — понад 80, з них власними силами компанії — понад 30. Загальна кількість користувачів системи — понад 4,5 тис.

Запроваджено правило однієї точки входу, що дозволило усунути дублювання подій в системі, забезпечило максимальне наближення місця створення документів до місць виникнення подій.

Відеотрек за посиланням

НІБУЛОН
Микола Рясько, ІТ-директор 

«НІБУЛОН» співпрацює з IT-Enterprise з 2014 року і розпочинає новий етап руху до всебічної цифровізації. Це передбачає оновлення платформи IT-Enterprise до актуальної версії та розширення функціонала з метою охопити чотири ключові напрями діяльності компанії, як-от: торгівля, логістика, елеватори, агровиробництво.

Актуалізація версії no/low-code платформи IT-Enterprise дозволить повною мірою скористатися перевагами сучасного рішення, яке акумулювало в собі найкращий світовий досвід і практики українського бізнесу.

Окрім технологічного оновлення передбачено перенесення всіх наявних даних та налаштованих бізнес-процесів, а також інтеграцію власних програмних напрацювань, здійснених IT-командою «НІБУЛОНу» самостійно протягом останніх дев’яти років експлуатації рішення.

Це дозволить надалі історично нерозривно вести діяльність в єдиній ERP-системі, а також створить умови для впровадження нових блоків для покращення аналізу та якості управлінських рішень.

«За 9 років співпраці «НІБУЛОНу» з IT-Enterprise користувачами системи стали 1500 співробітників. Були впроваджені програмні рішення з бухгалтерського і податкового обліку, ​регламентованої звітності за МСФЗ​, фінансів, контрактно-договірного обліку, управління закупівлями, управління персоналом тощо, які згодом успішно розвивали і вдосконалювали наші фахівці, — розповів Микола Рясько, ІТ-директор «НІБУЛОНу». — Зараз, коли наші потреби в цифровізації стали охоплювати ширше коло бізнес-завдань, ми знову зупинили свій вибір на системі українського виробництва. Це потужне цифрове рішення, яке допоможе нам забезпечити транспарентність даних та аналітики, потрібних для швидкого ухвалення якісних управлінських рішень».

Вінницька Міська рада
Володимир Романенко, директор департаменту інформаційних технологій

З 2015 році Вінницька міська рада використовує платформу IT-Enterprise як базову для автоматизації внутрішніх бізнес-процесів та побудови систем обліку інформації в організації, і впровадження системи з автоматизації процесів у галузі соціального захисту населення. На базі платформи IT-Enterprise розроблені різноманітні інформаційні системи, як-от: «Прозорий офіс», «Цілодобова Варта», «Безпечне місто».

«Перехід на оновлену версію no-code/low-code платформа IT-Enterprise забезпечує системне оновлення згідно з Українським законодавством — вчасно, до втілення змін в дію. Також надається гарантійна підтримка, — це важлива опція супорта.

Проведення робіт з оновлення версії враховує власні розробки й напрацювання в ERP-системі IT-Enterprise, кастомізовані налаштування залишаються незмінними «знизу-догори». Сама процедура оновлення відбувається автоматично і без втручання програмістів з боку IT-департаменту Вінницької міської ради.

В пакеті оновлення версії акумулюються кращі практики проєктів, новий технологічний стек з мікросервісних архітектурних рішень, сучасних технологій, що дає нові інструменти та можливості для використання і володіння програмним забезпеченням (ПЗ)»,розповів Володимир Романенко, директор департаменту інформаційних технологій у Вінницька Міська рада.

Нова версія no/low-сode платформи IT-Enterprise — Digital Transformation Core — версія 2024 доступна для замовлення за посиланням

Get in touch

Отримати
нашу бізнес пропозицію
Отримати
нашу бізнес пропозицію
Заповнити форму