IT.UA - home page

Меню
Aside section
Назад до Медіа

Команда «Вацак» залучила IT-Enterprise до цифровізації бізнес-процесів і оптимізації кросвзаємодії «клієнт-бізнес»

2023.10.29
Новини
Агросектор і харчова промисловість
Виробництво
Команда «Вацак» залучила IT-Enterprise до цифровізації бізнес-процесів і оптимізації кросвзаємодії «клієнт-бізнес»

Команда Кондитерського дому «Вацак» залучила компанію IT-Enterprise до глибинної цифровізації бізнес-процесів, задач оптимізації управління виробничими процесами й опрацювання B2B-взаємодії «від запитів клієнтів — до комплексної відповіді компанії».

Компанія «Вацак» поставила перед собою амбітне завдання — шляхом оптимізації виробничих процесів і запровадження сучасних IT-підходів з управління бізнес-процесами — збільшити об’єм виробництва продукції на наявних потужностях.

І одночасно досягти балансу: підвищити продуктивність і зменшити кількість робочих годин працівників зі збереженням їхньої гарантованої оплати праці.

Виробничі майданчики Кондитерського дому «Вацак» мають парк сучасного обладнання — розумні печі Wachtel, ультразвукові слайсери Döinghaus, лінії Unifiller, мультифункціональну систему Roboqbo і власне унікальне обладнання Vatsak Industry. А також професійний і мотивований персонал, оригінальні рецепти солодощів на основі використання натуральних інгредієнтів і природної сировини.

Тож наступний крок — побудову цифрової системи управління бізнес-процесами, яка дозволила б розкритися на повну потужність наявному промисловому і ресурсному потенціалу — вирішили робити в партнерстві з командою IT-Enterprise.

«Сьогодні виробничі майданчики “Вацак” мають найсучасніше обладнання, підходи та стандарти до виробництва — що вражають.

Ми мали низку перемовин з власниками, управлінцями та бачимо, що перфекціонізм, ставка на якість продукту, довгі та теплі стосунки зі споживачами та водночас бажання розвивати персонал — є ДНК, базовими цінностями компанії.

Це викликає глибоку повагу та готовність з нашого боку впровадити найкращі інноваційні рішення, які наша команда напрацьовує спільно з лідерами різних секторів економіки», — відзначив Олег Щербатенко, засновник і СЕО компанії IT-Enterprise. 

Під час проєкту заплановано впровадження програмних рішень на базі no-code/low-сode платформи IT-Enterprise, які оптимізують бізнес-процеси компанії «Вацак» — п’яти виробничих майданчиків компанії і центральної керівної компанії.

В рамках цього етапу цифровізації заплановано впровадити рішення в напрямках: 

  • опрацювання вхідних замовлень клієнтів із деталізацією по регіонах, мережах, замовниках;
  • планування продажів;
  • управління запасами і закупівлями; 
  • управління логістикою;
  • калькулювання планової та фактичної собівартості.

«Попри всі виклики часу ми виводимо компанію на новий етап і хочемо бачити наших клієнтів щасливими. 

Ми працюємо над тим, щоб наша продукція була доступна ще більшій аудиторії споживачів, щоб у кожному місті людина мала можливість відсвяткувати важливий для неї день або п’ятничний вечір із нашими солодощами. 

Ми раді бачити нашим партнером команду IT-Enterprise, яка є автором цифрової трансформації сотень найбільш потужних українських компаній, і очікуємо, що управління ресурсами нашої компанії вийде на новий рівень ефективності», — відзначив Станіслав Вацак.

На ключовому виробничому майданчику компанії з виготовлення тортів «Гарант», що продукує понад 40 тис. тортів щоденно, заплановано впровадити проєкт управління виробництвом в концепції розумної фабрики Smart Factory у Industry 4.0

Мета цього кроку — досягти максимальної продуктивності виробництва зі збереженням максимальної гнучкості виробництва. 

Проєкт розумної фабрики Smart Factory об'єднує автоматизовані системи управління технологічними та виробничими процесами, як-от: синхронне (вдосконалене) планування виробництва (APS, Advanced Planning and Scheduling) і управління виробничими процесами (MES, Manufacturing Execution System). 

А також IIoT-підхід, що забезпечує взаємодію між «обладнанням — IT-системою — людиною».

Кондитерській дім «Вацак» — один з найбільших виробників тортів і солодощів, один з п’яти найкращих виробників кондитерських виробів (холодильний простір) за версією Ukrainian Business Award.

Компанія розпочала діяльність з кондитерського цеху в місті Могилів-Подільський у Вінницькій області.

Зараз «Вацак» — це п’ять виробничих майданчиків, три філії, понад 3,5 тис. працівників, власна роздрібна мережа з 1 тис. магазинів в Україні та за її межами і дистрибуція у найбільші національні торговельні мережі.

Українська продуктова компанія IT-Enterprise рухає цифровізацію ключових компаній базових галузей України більш як 35 років.

Серед клієнтів компанії — Укрпошта, Укрзалізниця, Інтерпайп, ДТЕК, Укрнафта, ПБГ Ковальська, ПрАК АК Київводоканал, АПК-Інвест, Лантманнен Акса, Roshen, Нібулон інші. 

Серед міжнародних замовників — промисловий гігант сходу — Ducab, румунська PGA Electric, потужні промислові гравці ринку MENA — SEMAF і Elsewedy Electric.

Новини
Агросектор і харчова промисловість
Виробництво