IT.UA - home page

Меню
Aside section
Назад до Медіа

Цифровізація надання послуг і старт роботи вебплатформи «Е-приймальня» для громадян міста Червоноград під егідою Антикорупційної ініціативи ЄС

2023.11.20
Новини
Державні та комунальні установи
Електронний документообіг і BPM
Цифровізація надання послуг і старт роботи вебплатформи «Е-приймальня» для громадян міста Червоноград під егідою Антикорупційної ініціативи ЄС

Команда IT-Enterprise розвиває цифрову трансформацію комунікації між містами і громадянами. Як приклад — проєкт впровадження вебплатформи «Електронна приймальня» у Червонограді, Львівська область за підтримки данських партнерів і під патронатом Антикорупційної ініціативи ЄС.

IT-Enterprise має низку проєктів із цифровізації процесів міських громад і з цифровізації послуг органів влади для населення. Зокрема наступні проєкти на базі no-code/low-code платформи ІТ-Enterprise:

  • впровадження e-архіву, сервісів Портал мешканця і Квартирна черга з Львівська міська рада;
  • впровадження сервісів безпеки громадян, надання електронних послуг у ЦНАП і цифровізації процесів муніципального управління Вінницької міської ради;
  • впровадження електронного документообігу, що призвело до скорочення в 3 рази черг для подачі звернень в ЦНАП Вінницької області.
    Даний проєкт є складовою частиною програми «Електронний уряд для підзвітності влади та участі суспільства» (EGAP) під патронатом USAD.

Цифровізація муніципальних послуг — це завжди кропітка робота, мета якої спростити доступ громадян до послуг, зробити процеси більш зручними та прозорими, оптимізувати узгодження та інші процедури і, тим самим, допомогти всім учасникам мати вищу ефективність.

А ще — це завжди про ліквідацію умов для корупції, про яку так багато сказано в країні та за її межами.

Виклик полягає в тому, що на впровадження сучасних цифрових рішень у малих міст рідко є ресурс, водночас мешканці потребують такого ж рівні комфорту доступу до послуг і прозорості як і в обласних центрах.

Тому такими важливими є ініціативи, коли країни-партнери допомагають містам України, як замовникам послуг, здійснити проєкти з цифрової трансформації.

Зовсім скоро в Червонограді та Нікополі запрацюють вебплатформи «Е-приймальня», які впроваджені з опорою на найкращі Українські IT-рішення і практичний досвід.

Менше паперу, оперативне опрацювання запитів, реєстр звернень громадян, повідомлення про факти корупції, захищене збереження даних, електронна комунікація.

Все це запрацює завдяки наполегливості керівників міст, їх команд, підтримці данських державних установ і проєкту Антикорупційної ініціативи ЄС (EUACI) — «Міста Доброчесності», метою якого є підвищення спроможності міст у застосуванні кращих практик належного врядування для запобігання корупції.

«Готуємося до нового рівня інновацій та зручності. Невдовзі в Червонограді функціонуватиме електронна приймальня, яка дозволить громадянам з легкістю подавати запити, відстежувати їх статус, отримувати інформацію та надасть можливість активно брати участь у розвитку свого міста. 17 листопада 2023 року, ми вже продемонстрували цей функціонал та мали змогу разом його протестувати.

Цифровізація неминучий крок для розвитку громади і я щиро рада, що в межах програми «Міста доброчесності» Антикорупційна ініціатива ЄС вдається впроваджувати сучасні корисні ініціативи для громади. І, однозначно, приємно коли результати відзначають наші партнери», коментує Катерина Шувальська, радниця міського голови Червонограда в Антикорупційна ініціатива ЄС.

Ці важливі кроки в Україні роблять Посольство Королівства Данія в Україні, Антикорупційна ініціатива ЄС, Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України, Червоноградська міська рада та Нікопольська міська рада.

Новини
Державні та комунальні установи
Електронний документообіг і BPM