IT.UA - home page

Меню
Aside section
Назад до Медіа

Уміння швидко знаходити відповіді та здатність аналізувати великі масиви інформації: що можуть AI-помічники на платформі IT-Enterprise — версія 2024

2023.12.07
Новини
R&D
Уміння швидко знаходити відповіді та здатність аналізувати великі масиви інформації: що можуть AI-помічники на платформі IT-Enterprise — версія 2024

IT-Enterprise продовжує розвивати функціонал великих мовних моделей (Large Language Models, LLM). На базі no-code/low-code платформи IT-Enterprise — версія 2024 запроваджено модуль готових до використання AI-асистентів, а також передбачена можливість створювати самостійні конфігурації для використання приватних даних, розповів керівник проєктів IT-Enterprise Кирило Костанецький під час онлайн-форуму «IT-Enterprise — версія 2024 — Digital Transformation Core».

Відеотрек за посиланням

В стандартній версії модуля AI-Assistant на no-code/low-code платформі IT-Enterprise-2024 передбачені: асистент користувача IT Enterprise, асистент з бухгалтерії, асистент з виробництва, фінансовий асистент, асистент з персоналу, асистент з логістики, асистент з обслуговування обладнання, які працюють 24/7.

AI-асистент користувача готовий надати покрокову інструкцію для розв'язання будь-якого питання з функціоналом програмного забезпечення IT-Enterprise.

Асистент по персоналу на запит може систематизувати дані за будь-якими умовами — наприклад, порахувати кількість співробітників набраних компанією за визначений проміжок часу, виконати розділення за спеціальностями, гендером, віком. Також, може скласти список працівників, які мають день народження у визначену дату.

Відповідь, на підготовку якої людині знадобиться кілька годин, AI-асистент дає за кілька секунд.

Інтерфейс роботи з AI-асистентом простий і зручний: він виглядає як звичайний чат для спілкування.

Що важливо, усі асистенти, які функціонують на платформі IT-Enterprise — версія 2024, доступні для використання з мобільних пристроїв. 

«Я упевнений, що рішення на мобільних пристроях сподобається керівникам, які звикли працювати зі смартфонів. Інтерфейс — дуже простий. Він нагадує звичайний месенджер. Працюючи з системою, ми просто ставимо питання та отримуємо відповідь», — зазначив Кирило Костанецький.

В системі IT Enterprise передбачена можливість у кілька клаців створити персонального або корпоративного AI-асистента, який буде систематизувати та аналізувати дані фінансових звітів, внутрішніх інструкцій, інших складних і об’ємних документів. За бажанням користувача, асистент може виводити інформацію в таблицях.

IT-Enterprise пропонує клієнтам індивідуальні LLM-проєкти. З їх допомогою можна оптимізувати процеси підтримки клієнтів, інструктажу співробітників, підготовки тренінгів і тестів, описів продукції, розсилок, аналізу даних і підготовки звітів.

«Передача цих функцій AI-асистентам може змінити процеси компанії, значно прискорити їх, підвищить ймовірність аналізу даних», — повідомив Кирило Костанецький.

Безпека таких рішень — ось, що хвилює багатьох. Це питання враховане IT-Enterprise та абсолютно вирішене. Рішення зроблене таким чином, що приватні дані клієнта зберігаються на його потужностях. Третя сторона — а саме Microsoft Azure має доступ тільки до запитань/відповідей. Проте сумнівів у надійності зберігання приватних даних Microsoft Azure немає ні в кого.

Незабаром рішення з використанням створених на базі великих мовних моделей AI-асистентів з'являться в інших продуктах IT Enterprise: це SmartTender і програмні рішення лінійки MASTER.

IT-Enterprise постійно працює над удосконаленням модуля — незабаром AI-асистенти виконуватимуть ще складніші завдання, як-от: візуалізувати дані, будувати графіки, діаграми, аналітичні схеми, управляти системами тощо. 

Відеотрек за посиланням

Новини
R&D