IT.UA - home page

Меню
Aside section
Назад до Медіа

IT-Enterprise у складі Консорціуму EDIH Kyiv Hitech

2024.09.03
Новини
IT-Enterprise у складі Консорціуму EDIH Kyiv Hitech

Консорціум під керівництвом Українського кластерного альянсу, до складу якого входить IT-Enterprise, здобув офіційний статус European Digital Innovation Hub (EDIH) та отримав престижну відзнаку Seal of Excellence від Європейської комісії.

European Digital Innovation Hub (EDIH) — це мережа цифрових інноваційних хабів, створена для підтримки малих і середніх підприємств (МСП) у впровадженні цифрових технологій. Отримання статусу EDIH відкриває широкі можливості для консорціуму, зокрема доступ до нових партнерів, участь у європейських ініціативах і потенційне фінансування від національних або регіональних структур.

До складу консорціуму входять два провідних інноваційних цифрових хаби — Центр 4.0 Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського та Віртуальний центр цифрових інновацій у Київському академічному університеті. Також серед учасників — відомі компанії Siemens, Festo, українські розробники IT-Enterprise, 482.Solutions, а також організації-партнери зокрема АППАУ та Київська ОВА.

Seal of Excellence, що була присуджена консорціуму, є визнанням високого рівня проєкту та його відповідності критеріям Єврокомісії. Хоча консорціум не отримав прямого фінансування від ЄС, цей сертифікат відкриває двері до можливого національного фінансування та участі в наступних конкурсах.

«Це чудова новина для всіх учасників консорціуму, — наголосив Олег Щербатенко, СЕО та співзасновник компанії IT-Enterprise — Ми впевнені, що накопичений потенціал та досвід дає змогу нам, не лише рухатися вперед, але й активно шукати нові джерела фінансування. Seal of Excellence — це важливий крок на шляху до ще більших досягнень у сфері цифрової трансформації».

Він також додав, що здобутий статус EDIH відкриває нові горизонти для розвитку цифрових технологій в Україні, що сприятиме прискоренню трансформаційних процесів і підвищенню конкурентоспроможності українського бізнесу на європейському ринку.


Українська продуктова IT-компанія IT-Enterprise працює більш як 35 років, супроводжує цифрову трансформацію найбільших компаній реального сектору економіки країни серед клієнтів — Interpipe, Ferrexpo, Нібулон, Укрпошта, Укрнафта, Укрзалізниця та інші.

З перших днів повномасштабної війни команда IT-Enterprise спільно з органами влади оперативно здійснює критично важливі для України проєкти, зокрема, облік гуманітарної допомоги, імпульс із відновлення процесу закупівель, релокацію бізнесу.

Засновник і СЕО компанії Олег Щербатенко є послідовним популяризатором підходу й технологій Industry 4.0 і 5.0.

Новини